SambaPOSBilgi Bankası Giriş
Herkese açık🇹🇷 TürkçeSambaPOS 5

c. Mevcut LocalDB’yi Başka Bir Bilgisayara LocalDB Olarak Aktarma İşlemi

SambaPOS V5 Pro’yu LocalDB ile kullanan bir işletme, veri tabanını kolay bir şekilde başka bir bilgisayara transfer edebilir. Bu işlemi yapabilmek için gerekli adımlar şunlardır; 1. LocalDB Versiyonunu Öğrenme Denetim Masası - Program ve Ö…

Güncellendi Yayınlandı 16 Oca 2019 08:541 dk okuma

    SambaPOS V5 Pro’yu LocalDB ile kullanan bir işletme, veri tabanını kolay bir şekilde başka bir bilgisayara transfer edebilir. Bu işlemi yapabilmek için gerekli adımlar şunlardır;

    1. LocalDB Versiyonunu Öğrenme

    Denetim Masası -> Program ve Özelliklere giriş yapın ve buradan LocalDB versiyonunuzu bulun

    Ekran görüntüsü

    2. LocalDB’deki Veritabanının Yedeğinin Alınması

    Mevcut bilgisayarda kurulu olan SambaPOS V5 Pro’dan LocalDB’deki veri tabanının yedeğinin alınması gerekir

    Ana Menü > Yönetim > Ayarlar > Veri Tabanı Yedekleri > Yedekler > burada, Veritabanı Yedekle‘ye tıklayın.

    Ekran görüntüsü

    Ekran görüntüsü

    3. Alınan Yedeğin Yeni Bilgisayara Aktarılması

    LocalDB yüklü olan bilgisayardan yedek aldıktan sonra diğer bilgisayara yedeği USB Bellek aracılığı ile transfer edin.

    Veritabanı yedeğini, **Yedekleme Konumunu Görüntüle’**ye tıklayarak bulabilirsiniz. Eğer bilgisayarınız açılabilir durumda değil ve Harddiskten veri tabanı yedeğini kurtarmaya çalışıyorsanız yedeğin bulunduğu konum değiştirilmediyse şu şekildedir;

    Dosya yolu;

    C:\Users\User\Documents\SambaPOS5\Database Backups

    Değiştirildi ise aşağıdaki görselden dosya konumunu bulabilirsiniz;

    Ekran görüntüsü

    Ekran görüntüsü

    4. Yedeği Alınan Veritabanının Yeni Bilgisayara Yüklenmesi

    SambaPOS V5 Pro’yu yeni bilgisayara yükledikten sonra, 2. adımda paylaşılan dosya yoluna yedeğinizi ekleyin ve daha sonra SambaPOS V5 Pro’yu çalıştırın.

    Ana Menü > Yönetim > Ayarlar > Veritabanı Yedekleri > Yedekler > Bu ekrandayken, Zip Dosyadan Geri Yükle butonuna tıklayarak eklemiş olduğunuz yedeğinizi seçtiğinizde, Restore işlemi başlayacaktır.

    Restore işlemi bittikten sonra programa baştan girmeniz gerekecektir. Giriş yaptıktan sonra, eski bilgisayarınızdaki tüm verilerinizin yeni kurduğunuz bilgisayarda olduğunu göreceksiniz.